Mediden Sağlıklı Yaşam Merkezi, Parapleji ve Tetrapleji Nedir?, Osteoartrit ve Fizik Tedavi, Skolyoz Tedavisi, Siyatalji, Total Kalça Protezi, Donuk Omuz, Covid-19’da Beslenme, Diz Ağrısı, Parkinson, Ankilozan Spondilit (AS), Omuz Ağrısı, Neden Klinik Pilates?, Hemipleji, Osteoartrit, Bel ağrısı nedir, neden kaynaklanır?

Fizyoterapi, Ortopedik Rehabilitasyon, Sporcu Rehabilitasyonu, Nörolojik Rehabilitasyon, Geriatrik Rehabilitasyon, Manuel Terapi, Ön Çapraz Bağ Yaralanması, Bel Kayması, Boyun Düzleşmesi, Manuel Terapi, Beslenme ve Diyet, Kalça Ağrısı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon,

Postür Egzersizleri, Skolyoz Rehabilitasyonu, Solunum Terapisi, Pilates, Yoga, Fonksiyonel Fitness, Beslenme ve Diyet, Menisküs ve Fizyoterapi, Fibromiyalji Sendromu Nedir?, Yaşlı Bireylerde Egzersizin Önemi, Boyun Fıtığı, Sporcu Rehabilitasyonu, Spinal Kord Yaralanmaları,

Cilt Yanıklarına Ne İyi Gelir?

Cilt Yanıklarına Ne İyi Gelir?

Cilt yanıklarına ne iyi gelir. Yaşayan cismin derinliklerine giren herhangi bir yanık, ikinci derece yanık olarak adlandırılır. Üçüncü derece yanık, ölü ve canlı cildin yanı sıra etin eşlik ettiği bir tür deri yanıktır. Dördüncü sınıf yanıklarda deri bölgeye kadar kemiğe kadar yanar. Cüzzanın şiddetine göre, bu üç tip yanık gözlemlenebilir.

Cilt yanıkları radyasyon, ısı, elektrik, kimyasal maddeler vb. Nedenlerle insan derisinin derinleşmesinin neden olduğu bir yaralanmadır. Cilt yanıkları tedavisi nedir. Sadece yüzeysel deriyi etkileyen yanıklar, birinci derece yanıklar olarak adlandırılır. Cilt yanıklarına ne iyi gelir. Yaşayan cismin derinliklerine giren herhangi bir yanık, ikinci derece yanık olarak adlandırılır. Üçüncü derece yanık, ölü ve canlı cildin yanı sıra etin eşlik ettiği bir tür deri yanıktır. Dördüncü sınıf yanıklarda deri bölgeye kadar kemiğe kadar yanar. Cüzzanın şiddetine göre, bu üç tip yanık gözlemlenebilir.

Cilt Yanık Belirtileri

– Ciltte kızarıklık
– Hafif ağrılı ağrı aralığı
– Nem
– Şişme
– Karanlıkta şiddetli yanıklar
– Kaşıntı

Cilt Yanık Nedenleri

– Yangın
– Sıcak sıvılar
– Buhar
– Kimyasal maddeler
– Sürtünme
– Herhangi bir sıcak nesne
– Elektrik
– Güneş ışığı
– Radyasyon

Yanık nasıl geçer: Yanığa doğal çözüm

1. Bal
Bal, antiseptik özelliklerden dolayı cilt yanıklarına uygulanabilir. Kaşıntı ve ağrıyanlar rahatlatıcı bir etki bırakır.
2. Aloe Vera
Yatıştırıcı özellikli Aloe vera jeli özellikle güneş yanıklarının tedavisinde kullanılabilir. Aloe vera jel, yanmış bölgeye yavaşça uygulanır. Sürüldükten sonra yaklaşık 30 dakika bekleyecektir.
3. Sirke
Yanmış alanı, sirkeye batırılmış bir bezle kapatılmalıdır. Bu, yanıkların iyileşmesine ve semptomların daha çabuk rahatlatılmasına yardımcı olur. En çok kabul edilen yanık ilk yardım olarak kabul edilir.
4. Yanığa buz konur mu?
Muz kabuğu siyahlaşana kadar yanar ve soğuyana kadar bekler ve daha sonra yanma alanına konur. Yanık tedavisi için faydalı bir çözümdür.
5. Lavanta Yağı
Yanıkların neden olduğu ağrıyı azaltmak için lavanta yağı, aloe vera jeli, C vitamini ve E vitamini kombinasyonu günlük olarak yanık üzerine uygulanabilir.
6. Yumurta Akı
Pişmemiş yumurta akı, küçük yanıklar için faydalıdır. Yumurtanın akısı yanma alanına uygulanır ve 20 dakika beklenir. Daha sonra bol miktarda su ile yıkanır ve sonra kurutulur.
7. Soğan
Bir parça soğan yerleştirmek, yanma bölgesini kızarıklık ve ağrı olmadan sağlar.
8. Çay poşetleri
Yanık tedavisi için çaydaki tannik asit kullanılır. Soğuk suya 2 çay bardağı sallayarak 3 poşet koyun. Bu çay, yanık tenlere nazikçe masaj yapan pamuk yardımıyla uygulanır.
9. Limon suyu ve Hindistan cevizi yağı
Bir kaç damla limon suyu hindistancevizi yağı ile karıştırılır. Bu karışım, yanıkların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlamak için uygulanabilir.
10. E vitamini yağı
E vitamini, cildin yanmış bölgesinde kullanılabilir. Kapsüller alınır, kapsül ezilir ve etkilenen bölgeye uygulanır. Tıraş bıçağı bıçakları için uygulanabilecek doğal tedavi yöntemleri şöyledir:
Birkaç çeşit yanık vardır. Bu tip yanıklar, yanıklara neden olan etkenlere bağlı olarak değişebilir. Jilet ve jilet yanıkları da bu türlerden biri olarak bilinir.

Jilet Yanığına Ne İyi Gelir

1. Aspirin
Bir çay kaşığı ılık su iki çay kaşığı aspirin ezilerek ve püskürtülen alana yapıştırılarak toz haline getirilir. Bir süre sonra hiçbir yanma hissi hissedilemez.
2. Elma sirkesi
Etkilenen bölgeye elma sirkesi uygulanmalıdır. Bu, tıraş bıçağı yanığının neden olduğu ağrıyı ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
3. Çilek ve ekşi krema
Ev yapımı bir maske yapmak için 2 çilek ve 1 tatlı kaşığı ekşi krema gereklidir. Bu karışım, jilet yanığının neden olduğu iltihaplanmayı azaltmak için uygulanabilir. Çilek süngerine bir tatlı kaşığı ekşi krema ekleyin ve traştan sonra traş edilen bölgeye uygulayın. On dakika bekleyiniz ve bol su ile yıkayınız.
4. Yanık tedavisinde buz
Cilt iltihabının belirtilerini hafifletmek için soğuk su veya buz torbası uygulanması problemin bir çözümü olabilir.
5. Ev yapımı losyon
1 yemek kaşığı kurutulmuş calendula çiçeği yağı ve 1 çorba kaşığı lahana yağı ve yarım fincan bir hamamelis özü birbiriyle karıştırılır. 2 hafta boyunca bu karışım güneşin görmediği bir yerde tutulur. Ardından süzün. Karışımdan çeyrek fincan alın ve 4 damla sandal ağacı esansiyel yağı, 4 damla 5 damla lavanta esansiyel yağı, çeyrek tatlı baharatı bitkisel gliserin ve çeyrek fincan gül suyu ekleyin. Bu karışım serin bir yerde saklanır. Tıraştan sonra losyon olarak kullanılır. Kullanmadan önce çalkalanması gerekiyor.

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir

1. Soğuk kompres
Etkilenen bölgeye soğuk kompres uygulamak, tedavi için bir çözümdür.
2. Elma suyu
Su dolu bir banyoda bir bardak elma suyu eklenir ve elle iyice karıştırılır. Bu işlem, bronz cildin pH’ını dengelemeye yardımcı olur.
3. Patates
Patatesleri rendeleyin ve bronz cildi uygulayın. Rahat patates nişastası, mükemmel ev yapımı güneş yanığı.
4. Yulaf Banyosu
Bronz cildi kaşıntılı durumdan kurtulmaya yardımcı olacak bir tedavidir. Bu semptomlardan kurtulmak için su dolu bir küvete bir bardak yulaf ezmesi dökülür ve iyice karıştırılır. Bu kutuda 1 saat durmalı ve sonra temiz su ile duş almalı ve yumuşak lifli temiz bir havlu ile iyice kurulayınız.
5. Soğuk süt
Kişi, rahatsızlık veren güneş yanığı semptomlarından korunmak için pamuk ya da bez yardımıyla etkilenen bölgeye soğuk süt tedavisi uygulamalıdır. Soğuk süt, kaşıntı ve yanma hissini gidermeye yardımcı olur.
6. Salatalık
Salatalık kökü, bronşiyal cilt yanıklarının arıtılması amacı ile uygulanabilir. Salatalıktaki analjezik ve antioksidan özellikleri sayesinde cilt yanıkları için iyidir.
7. Sülfat ve kabartma tozu
Kabartılmış toz ve sülfat suda çözündürülür ve karışım yumuşak lifli, temiz bir bezle emprenye edilir. Bu bez yanmış alana yerleştirilir ve yaklaşık 1 saat boyunca bırakılır.

Güneş yanıkları için önlemler:

– Sabah 10 ve akşamüzeri 4 arası güneşin UV ışınlarının en yoğun olduğu çok zamandır. Bu zamanlarda, dışarıdaki güneşe maruz bırakılmamalısınız.
– Güneş koruyucu krem veya losyon kullanmadan güneş ışığına maruz bırakmayınız.
– Güneşe çıkmak isterseniz, büyük boy şapka ve uzun kollu kıyafetler giymelisiniz.
– Normalden daha fazla su iç.
Elektrik yanıkları için önlemler:
– Islak eller elektrikli ev aletlerine dokunmamalıdır.
– Tapalardaki delikler kullanılmamalıdır.
– Arızalı bir elektrik kablosu varsa, makine tamir edilmeden kullanılmamalıdır.

Bizi Arayın
Yol Tarifi
Whatsapp