Mediden Sağlıklı Yaşam Merkezi, Parapleji ve Tetrapleji Nedir?, Osteoartrit ve Fizik Tedavi, Skolyoz Tedavisi, Siyatalji, Total Kalça Protezi, Donuk Omuz, Covid-19’da Beslenme, Diz Ağrısı, Parkinson, Ankilozan Spondilit (AS), Omuz Ağrısı, Neden Klinik Pilates?, Hemipleji, Osteoartrit, Bel ağrısı nedir, neden kaynaklanır?

Fizyoterapi, Ortopedik Rehabilitasyon, Sporcu Rehabilitasyonu, Nörolojik Rehabilitasyon, Geriatrik Rehabilitasyon, Manuel Terapi, Ön Çapraz Bağ Yaralanması, Bel Kayması, Boyun Düzleşmesi, Manuel Terapi, Beslenme ve Diyet, Kalça Ağrısı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon,

Postür Egzersizleri, Skolyoz Rehabilitasyonu, Solunum Terapisi, Pilates, Yoga, Fonksiyonel Fitness, Beslenme ve Diyet, Menisküs ve Fizyoterapi, Fibromiyalji Sendromu Nedir?, Yaşlı Bireylerde Egzersizin Önemi, Boyun Fıtığı, Sporcu Rehabilitasyonu, Spinal Kord Yaralanmaları,

Nörolojik Rehabilitasyon





Nörolojik rehabilitasyon, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında özelleşmiş bir alt birim olup merkezi ve periferik sinir sisteminde sonradan veya doğuştan meydana gelen bir çok hastalığın ve yaralanmanın tedavisinde alanında uzman fizyoterapistler tarafından uygulanan tedavi yöntemlerini içerir.

Nörolojik rehabilitasyon da rehabilitasyon süreci nasıl işler?
Nörolojik hastalıklarda rehabilitasyon, göz ardı edilmemesi gereken oldukça kritik bir tedavi yöntemidir. Tedavi sürecine başvuran hastalar alanında uzman fizyoterapistler tarafından detaylı olarak değerlendirilmekte ve bu değerlendirme sonucunda gerekli rehabilitasyon yaklaşımları uygulanmaktadır.
Rehabilitasyon programı fonksiyonel kapasiteyi arttırmayı, zayıflatıcı semptomları azaltmayı ve hastanın günlük refahını artırmayı amaçlar. Önerilen veya uygulanan rehabilitasyon tedavisi türleri, vücudun nörolojik durumdan etkilenen bölgelerine göre ve şiddetine göre değişiklik gösterir. Nörolojik rehabilitasyonda hedef, hastada elde edilebilecek en üst seviye hareket kalitesi ve bağımsızlık düzeyine en kısa sürede ulaşmaktır.
Hedeflere ulşamak için hastanın çok iyi şekilde analiz edilip, gerekli rehabilitasyon programı oluşturularak, belirlenen hedefler doğrultusunda yaşam modifikasyonu yapılarak maksimum katılımı sağlanmalıdır.

Nörolojik rehabilitasyonun uygulama alanları nelerdir?
İnme (hemipleji),
Omurlilik yaralanmaları,
Serebral palsi,
Multiple skleroz(MS),
Parkinson,
Polinöropatiler,
Gullian Barre sendorumu,
Brakial pleksus yaralanmaları,
Travmatik sinir hasarları,
ALS,
Ataksi,
Distoni,
Muskuler distrofiler
gibi doğuştan veya sonradan meydana gelen sinir sistemindeki bozukluklara bağlı gelişen birçok hastalığı ele alır.

Nörolojik rehabilitasyonda tedavi süresi ne kadardır?
Tedavi süresi kişinin var olan probleminin şiddetine, süresine, eşlik eden diğer problemlerine, rehabilitasyon sürecine katılımına ve sürekliliğine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Ulaşılması planlanan hedefler ve rehabilitasyon süreci hasta ve yakınları ile paylaşılarak hedefler hakkında doğru beklentilerin oluşması sağlanmalıdır.



 

  • Tuğba EKİN

    06/01/2023 15:56

     Fizik tedavinin seans süresi ne kadardır? Fizik tedaviye kaç gün gelmem gereklidir?

    Fzt. Merve Mergensoy

    08/01/2023 12:35

    Fizik Tedavi’nin ortalama seans süresi 45 dakika ile 1,5 saat arasında değişmektedir. Ancak rehabilitasyon uygulamaları yapılan ortopedik ve nörolojik hastalıklarda daha da uzun sürebilir. Toplam seans sayısı ise 10 – 30 arasında değişir. Rehabilitasyon uygulamalarında hastaya göre değişmekle birlikte seans sayısı da artabilmektedir.

  • Muhammed Aksoy

    25/03/2023 17:40

    İnme hastalarında fizik tedavinin faydası var mı?
     

    26/03/2023 16:03

    İnme tedavisinde amaç; hastanın yürüme ve el – kol fonksiyonlarını geliştirmek; düzgün konuşma – kendini ifade edebilme, kendi kendine bakım, beslenebilme ve tuvaletini yapabilmesini sağlamak; hastanın ailesel, mesleki ve sosyal yaşamına dönüşünü hızlandırmaktır. Nörolojik rehabilitasyon ile inme tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar alınabilmektedir.

  • Memnuniyet Videoları

    Danışma

    Bizi Arayın
    Yol Tarifi
    Whatsapp